Nieuwsberichten van Inspiring Interiors


Op deze pagina worden nieuwsberichten geplaatst die betrekking hebben op de werkzaamheden van Inspiring Interiors of die u kunnen informeren over beurzen, (kleur)adviesdagen etc. 

Heeft u op- of aanmerkingen over deze pagina, leuke tips? Deel ze met mij door een bericht achter te laten via de contactpagina! Uw reactie wordt zeer zeker op prijs gesteld.

 

Waar ben ik op dit moment mee bezig?

April 2019

Ik ben gestopt bij het werken bij De Stoof. Ik heb besloten het hele interieurvak achter mij te laten. Ik maak weer een carrière switch terug naar de HR kant. Deze website blijft voorlopig nog in de lucht maar zal niet meer bijgewerkt worden.  

September 2018

Per 1 september zeg ik na 12 jaar het onderwijs vaarwel en treed ik in dienst bij Meubelmakerij De Stoof in Leidschendam!

Als officemanager word ik verantwoordelijk voor de showroom (inkoop, styling, personele en financiële processen etc.). Als verkoopadviseur adviseer ik klanten bij de inrichting van hun huis en ontwerp ik voor hen meubels die in onze ambachtelijke meubelmakerij gemaakt worden. Een nieuwe en bijzonder leuke uitdaging waar ik heel veel zin in heb!

Per 1 september a.s. neem ik geen ontwerpopdrachten meer aan voor Inspiring Interiors. Misschien tot ziens in De Stoof?!

Januari tot september 2018

Dit schooljaar ben ik nauwelijks actief voor Inspiring Interiors. Helaas geen tijd voor. Heeft  u een vraag of behoefte aan interieuradvies aan huis, dan mag u mij altijd benaderen. Lukt het in de agenda dan help ik u graag!


Oktober-november 2017

In deze periode heb ik aan de bewoner van een woning in Papendrecht advies gegeven over kleur en materiaalgebruik in de woon- en slaapkamer en de hal/trap/gang. Ik heb een ontwerp gemaakt voor een soort schoorsteenmantel achter de bestaande houtkachel. Op mijn advies zijn de muren opnieuw behangen, is het houtwerk opnieuw geschilderd, zijn de slaapkamer, de trap en de gang boven voorzien van nieuw tapijt en de woonkamer voorzien van een nieuw vloerkleed. Tevens is de woonkamer voorzien van nieuwe verlichting en hebben wij samen geshopt voor materialen en planten om beide kamers te stylen. De styling heb ik daarna voor hem verzorgd.


Augustus 2017

Tijdens de schoolvakantie heb ik een kleur- en interieuradvies mogen geven aan Marjan en Eric in Zoetermeer. Zij konden geen keuze maken voor een kleurenpalet in de woonkamer en keuken. Tevens vroegen zij zich af of ze de woonkamer ook anders konden indelen.

Gezamenlijk hebben we naar de indeling gekeken en heb ik hun wat tips kunnen geven. Ook heb ik een nieuw kleurenpalet samengesteld waarbij ik heb gekeken naar de kleuren van bestaande materialen zoals vloer, meubels en raambekleding, de lichtinval en persoonlijke kleurwensen. 

Zoals je kunt lezen op de pagina "Referenties" waren Marjan en Eric blij met het advies en zijn zij gelijk aan de slag gegaan met het verven van de woonkamer.


Schooljaar 2016 - 2017

Ik werk dit schooljaar full-time in het onderwijs, derhalve neem ik nauwelijks ontwerpopdrachten aan. Wel ben ik beschikbaar voor een kort interieur- of kleuradvies aan huis.


Oktober 2016

Oktober is dé woonmaand van het jaar. Bij de bouwmarkten en woonwinkels wordt extra aandacht besteed aan woninginrichting en in de RAI in Amsterdam wordt de VT Wonen & Design beurs gehouden. Een prima beurs in Nederland om inspiratie op te doen voor je interieur. Met de opleiding waar ik les aan geef hebben we op 29 september de woonbeurs bezocht. 


September 2016

Het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen. Ik werk dit schooljaar fulltime in het onderwijs dus veel tijd voor interieurontwerpen heb ik niet. Als er iets interessants op mijn pad komt of een kleinschalig project dan kan ik een uitzondering maken. We zien wel wat er nog gaat lukken.


Augustus 2016

Eigenlijk heb ik nu zomervakantie van school maar ja, het bloed ging toch weer kruipen waar het dan eigenlijk niet hoort. Ik heb een project aangenomen om een eigenaar van een maisonnette woning in Rotterdam te voorzien van een interieurontwerp. De wens was voor haar een indeling te maken van alle ruimten en op zoek te gaan naar meubels en stoffering voor de hele woning. Dit in de stijl "Modern chic". 

Hiernaast het moodboard wat ik voor haar gemaakt heb. Op basis hiervan heb ik de juiste meubels, materialen en accessoires uitgezocht en een "boodschappenlijst" voor de opdrachtgever gemaakt. Zij kan dan zelf alles gaan aanschaffen. 


Juni 2016

Op zaterdag 4 juni heb ik namens Histor kleuradvies gegeven bij Karwei in Schiedam. Een vestiging waar ik al diverse keren kleuradvies heb gegeven. Het was een lekker drukke dag, ondanks de hoge temperatuur buiten. Diverse mensen mogen helpen met een interieur en kleuradvies.
Mei 2016

Op zaterdag 7 mei heb ik kleuradvies gegeven voor Flexa bij Karwei. Dit keer bij de vestiging in De Lier. Op deze dag was er ook gelegenheid voor de klanten om een moodboard te maken. Desgewenst met mijn hulp. Best veel aanloop gehad. Leuke dag!
Maart 2016

Bij mensen in Schiedam-Woudhoek advies mogen geven over de inrichting van hun woonkamer nadat een uitbouw gerealiseerd is. De moderne inrichting wordt vervangen door een landelijk-moderne wat toch weer om andere kleuren en materialen vraagt. 

Leuk om samen te brainstormen en mensen te helpen in hun besluitvorming voordat er grote kosten gemaakt worden bij de aanschaf van nieuw meubilair en raambekleding etc.


Verder heb ik op zaterdag 5 maart 2016 kleuradvies gegeven bij Karwei Schiedam namens Flexa. Een dag waarbij ik ongeveer 13 mensen heb mogen helpen bij het bepalen van hun kleur en materiaalkeuze voor woonkamer, slaapkamer, keuken etc.
Februari 2016

Voor de eigenaren van een woning Vlaardingen heb ik een interieurontwerp gemaakt voor de herinrichting van hun woonkamer. De woonkamer was z-vormig en daardoor in te delen in 3 zones, leven, koken, hobby/werk. De stijl van de bewoners liep nogal uiteen maar een compromis is bereikt door de leefruimte in een meer hedendaagse stijl in te richten en in het hobby/werkgedeelte meer in het verleden door gebruik van vintage meubels en bijpassende kleuren en materialen. 

Het advies is uitgewerkt in een 2-D ontwerp met kleur, meubel en materiaaladvies en voorzien van een verlichtingsplan. Het is nu aan de bewoners om tot uitvoering van het ontwerp over te gaan. 


 

september - december 2015 

In het najaar van 2015 heb ik diverse adviezen aan huis gegeven. Geen grote ontwerpprojecten. Te weinig tijd daarvoor omdat ik dit schooljaar fulltime les ben gaan geven. 

 

Augustus 2015

Op 1 augustus namens Flexa kleuradvies gegeven bij Karwei in Schiedam. Een vestiging waar ik al vaker gewerkt heb. Ik heb veel advies mogen geven en de omzet bij de verfbalie was ruim het dubbele vergeleken met een normale zaterdag. Een goede dag dus voor Karwei en een leuke dag voor mij en de mensen die ik heb kunnen helpen. 

Verder vier ik vakantie want eind augustus is mijn vakantie weer over!


Juli 2015

In deze maand weer kleuradvies gegeven voor Histor bij Gamma Spijkenisse. Een bijzonder druk bezochte dag met leuke klanten en enthousiaste Gamma-collega's. 

Verder ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een concept voor de inrichting/kleur/styling van een praktijk voor Fysiotherapie. De praktijk zag er al fris en netjes uit, voldeed zeker aan wat je mag verwachten voor een dergelijke ruimte. De eigenaresse wilde echter een stijlvollere uitstraling.  

De kleuren van de huisstijl, Oranje en Petrol moesten uiteraard op subtiele wijze terugkomen in het interieur. 
Juni 2015

In deze maand heb ik het rustig aan gedaan. Druk op school met examens beoordelen van de leerlingen Interieuradviseur. 

mei 2015

In deze maand heb ik op zaterdag 2 mei kleuradvies gegeven bij Karwei Schiedam en op zaterdag 23 mei bij Formido in Vlaardingen. Het waren twee druk bezochte dagen! Altijd leuk om in 1 dag een flink aantal mensen te mogen adviseren bij hun keuze in kleuren voor hun interieur. 

Op 19 mei heb ik een nieuwe eigenaar van een jaren-30 woning van interieuradvies mogen voorzien. Eigenlijk waren het meer bouwkundige adviezen dan gericht op het interieur. O.a. het uitbreken van een kast om een betere doorgang naar de keuken te realiseren en het vervangen van een deur door een schuifdeur die in de andere ruimte schuift om een visueel aantrekkelijker beeld te creëren. Verder heb ik verteld hoe zij een toilet in een kleine kastruimte op de verdieping kan realiseren. Leuk om mee te mogen denken over aanpassingen waardoor een woning nog functioneler ingedeeld kan worden.


april 2015

Ik heb in juli 2014 een interieurontwerp gemaakt voor een familiekamer van de IC van het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Bij dat ontwerp zijn door leerlingen van de opleiding Hout en Meubel van ROC Leiden meubels ontworpen en gemaakt. In maart 2015 waren de meubels klaar en werd ik benaderd door het Rijnland om hen opnieuw te adviseren m.b.t. de inrichting van deze ruimte.


 

 

 

Verder ben ik in april naar Milaan geweest voor een bezoek aan de interieurbeurs Salone del Mobile 2015. Op de heenreis hebben we nog een fraaie tussenstop gemaakt voor een bezoek aan het Vitra Haus in Weil am Rhein. Het was een leuke reis waarbij ik veel inspiratie heb opgedaan en tevens begeleider was van 106 leerlingen van het HMC Rotterdam (opleiding Meubelmaker en Interieuradviseur). De school waar ik 4 dagen per week les geef.Januari, februari en maart 2015

Ik ben bezig geweest met het hieronder genoemde interieurontwerp.  


December 2014

In deze maand diende zich weer een nieuwe opdrachtgever aan. Dit keer een echtpaar met een appartement in Schiedam-Noord.

Ik ga voor hun een ontwerp maken voor de woonkamer, zijkamer, hal en slaapkamer. Dit ontwerp moet een weerspiegeling worden van hun levenswijze en levensvisie die gericht is op o.a. boeddhisme, spiritualiteit en astrologie.

Elementen en kleuren die verband houden met hun levenswijze moeten een plekje in het nieuwe interieur krijgen. Een mooie uitdaging waar ik nog wel 2 maanden mee bezig zal zijn!


 

November 2014

In deze maand ben ik bezig geweest met het adviseren van een mannelijke opdrachtgever. Een inrichting van een woning voor een man die alleen in zijn huis woont is vaak toch wat afwijkend van een gezinssituatie of een echtpaar. Je wilt dat het ontwerp aansluit op de levensstijl van de bewoner(s) dus wanneer er meerdere bewoners zijn, spelen er meerdere wensen/eisen. Leuke opdracht!


 

Oktober 2014

Ik heb deze maand een ontwerp afgerond voor de ruimtelijke indeling van de begane grond van een nieuw te bouwen woning in Rotterdam in Park 16-Hoven. Ik heb aan de eigenaren van deze woning al eerder interieuradvies gegeven in 2013 en zij benaderden mij recent opnieuw voor hulp. Naast de ruimtelijke indeling heb ik ook een advies gegeven omtrent de vloerbekleding. 

Verder heb ik op 11 oktober jl. kleuradvies gegeven namens Histor bij Karwei in Schiedam en ga ik zaterdag 25 oktober a.s. kleur en stylingadvies geven bij Gamma in Schiedam-Zuid. 


 

September 2014

Vakantie gevierd op Ibiza en daarna begonnen bij een nieuwe werkgever. Het HMC (Hout en Meubileringscollege) mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam. Ik werk daar 4 dagen per week als docent Interieuradvisering. 

Augustus 2014

Op zaterdag 24 juli jl. heb ik namens Histor kleuradvies gegeven bij de Gamma in Schiedam-Zuid. De week daarna heb ik kleuradvies gegeven aan mensen voor een woonkamer in een jaren-30 woning in Schiedam-West en weer een week later heb ik een vrouw geholpen met tips hoe zij haar woonkamer gezelliger kon maken d.m.v. kleurgebruik en de juiste manier van stylen met accessoires. Zij had van haar dochter een cadeaubon gehad van Inspiring Interiors voor 1,5 uur interieuradvies aan huis! Ik ben benieuwd naar de eindresultaten van het kleuradvies en interieuradvies. Verder doe ik deze maand rustig aan. Ik heb vakantie!

Juli 2014

Voor de familiekamer van de IC in het Rijnland ziekenhuis is een ontwerp gemaakt voor de indeling van de ruimte en een advies uitgebracht omtrent de inrichting. Zij gaan daar zelf verder mee aan de slag.

Juni 2014

Het interieurontwerp voor de familie in Barendrecht is klaar. Ik heb een mooie aanbeveling ontvangen voor mijn website en op mijn LinkedIn pagina.  http://websitemaker.hostnet.nl/beng/coma/wscx.cls/main

 

 

Momenteel ben ik bezig met een interieurontwerp voor een woonkamer in Schiedam, mijn eigen woonplaats, en voor de familiekamer van de IC van het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Zo'n opdracht voor een zorginstelling is weer van heel andere orde. Leuke uitdaging! 


 

april 2014 

Naast het lesgeven van dinsdag t/m vrijdag werk ik aan een aantal opdrachten van particulieren. Momenteel ben ik bezig met het maken van een interieurontwerp voor een woning in Barendrecht en binnenkort ga ik bij een dame in Schiedam langs om 1,5 uur advies aan huis te geven m.b.t. de inrichting van haar woonkamer. Zij kreeg dit advies cadeau van haar dochter voor haar verjaardag! 


 

Cursus Trendwatching

In april en mei 2014 volg ik een cursus Trendwatching voor interieurstylisten via de NIA Academie. Tijdens deze cursus leren wij wat trendwatching is, wat trends zijn en hoe ze werken. Wat trendbronnen zijn, welke trends er spelen en hoe we die vertalen naar onze opdrachtgevers. Tenslotte leren we ook hoe we een trendpresentatie maken. 

Ik volg deze cursus uit interesse, om mijn studenten het één en ander over trends te leren en om mijn opdrachtgevers hiermee van dienst te kunnen zijn.


Vakochtend Interieurtextiel

Op maandag 31 maart jl. heb ik via de NiA Academie bij Co vander Horst in Amstelveen een vakochtend Interieurtextiel gevolgd. Tijdens deze ochtend heb ik mijn kennis op het gebied van raam, vloer, wandafwerking weer bijgespijkerd en de winkel van Co van der Horst eens goed kunnen bekijken. 


Beursdata voor 2014

Hieronder vind u alle data van beurzen en events in binnen- en buitenland op het gebied van interieur, design, licht en architectuur voor de maanden januari en februari 2014.

Januari

13-19 januari: IMM Cologne - Koelnmesse - interieur

19-22 januari: Interiors UK - Birmingham - interieur 

19-22 januari: Homi (Macef) - Milaan - home & bijoux 

24-28 januari: Maison & Objet - Parijs - interieur 

Februari 

2-3 februari: showUP - Amsterdam - home & gifts

4-8 februari: Stockholm Furniture & Light Fair - Stockholm -interieur & licht 

8-9 februari: Design Icons Amsterdam - Amsterdam
vintage design


 

Kleuradviesdagen bij de bouwmarkten in Nederland

In 2013 heb ik op diverse zaterdagen kleuradvies gegeven namens Histor en Flexa bij o.a. de Gamma en Karwei. Ook in 2014 zal dit weer gebeuren. Houd de website en de Facebookpagina van Inspiring Interiors in de gaten voor de data en locaties.

https://www.facebook.com/InspiringInteriorsbyChristel